Дотоодын хяналтын нян судлалын болон химийн лаборатори
Тус лаборатори нь нян судлалын болон химийн лаборатори гэсэн үндсэн 2 хэсгээс бүрддэг. Нян судлалын лаборатори нь бүх төрлийн түүхий эд болон бэлэн бүтээгдэхүүнд эмгэг төрөгч нянг илрүүлж, бичил биетний ерөнхий тоог тогтоох бөгөөд химийн лаборатори нь тухайн түүхий эд, бэлэн бүтээгдэхүүний чийглэг, хүчиллэг, хуурай бодисын хэмжээ болон мэдрэхүйн үзүүлэлтүүдийг стандарт хэмжээтэй нь харьцуулан тогтоодог.

Шинжилгээний сорьцны төрөл
- Түүхий эд (төрөл бүрийн гурил, үр тариа, сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, мах, хагас боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн, элсэн чихэр, өндөг,төрөл бүрийн тоснууд болох цөцгий, ургамлын тос, маргарин, өрөм, өөхөн тос г.м.)
- Бэлэн бүтээгдэхүүн (гурилан бүтээгдэхүүн, бусад бүх төрлийн хольц бүхий бүтээгдэхүүн)
- Багаж тоног төхөөрөмж, сав хэрэглэгдэхүүний арчдасын шинжилгээ
- Үйлдвэрийн ажилчдын ажлын хувцас, гарын арчдасын шинжилгээ
- Орчны агаарын шинжилгээ, үйлдвэрлэлд хэрэглэгдэх усны нянгийн ерөнхий тоо, бохирдол.
Энэхүү нян судлалын лаборатори нь дараах эмгэг үүсгэгч болон бусад бүх төрлийн бичил биетнийг илрүүлэх хүчин чадалтай.

Шинжилгээний давтамж

Баталгаат сорилтын үйл явц
Үйлдвэрлэлд хэрэглэгдэж буй бүх түүхий эд материал, бэлэн бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагыг хангаж байгаа эсэхийг баталгаажуулах зорилгоор улирал тутамд дотоодын хяналтын лабораторид хийгдсэн бүх шинжилгээг Нийслэлийн мэргэжлийн хяналтын газрын төв лабораторийн нян судлал, хими, хүнд металл, хөгц мөөгөнцөрийн лабораторид давтан баталгаажуулдаг.
